Srebrna
Zlatna
Brončana

IGOR MALEŠEVIĆ - MELEZ (1960-2018)

. Objavljeno u: Uncategorised

IN MEMORIAM - SUBOTA 13.10.2018. U 16h
TROFEJNA SALA NA BAZENIMA KANTRIDAIgor je rođen 1960. godine.
Sportsku karijeru započeo je u plivačkom klubu "Primorje"  1968. godine
Plivajući razne discipline te osvajajući brojna odličja  u pojedinačnim i štafetnom utrkama već 1979. godine počinje se bavit trenerskim poslom kao instruktor u plivačkom klubu "Primorje" te odgaja mnoge naraštaje plivača.

Po osnutku Triatlon kluba "Rival" 2001. Godine prikjlučuje se kao aktivni natjecatelj u triatlonu i ostvaruje zapažene rezultate u svojoj dobnoj skupini te paralelno počinje raditi kao trener mlađih dobnih skupina. Iz njegove sportske grupe izlaze mnoge prvakinje i prvaci Hrvatske u različitim disciplinama triatlona.
Njegovo znanje, pedagoški rad, studioznost, inovativnost i neprestano skupljanje znanja rezultira mnogim naraštajima perspektivnih triatlonki i triatlonaca koji polučuju iznimne rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu.

Igor je bio tih, marljiv i nadasve posvećen sportski djelatnik u različitim sportskim granama. Osniva 2003. godine i vodi riječku zimsku ligu u cestovnom trčanju, neprestano do nagle i prerane smrti, stvorivši tako riječki milje cestovnog trčanja.
   
Sudjeluje kao sportski djelatnik  u različitim manifestacijama sportskog karaktera (Homo si teć...), vodi školu trčanja pri Atletskom klubu "Kvarner".
   
Zadnjih nekoliko godina posvećuje se profesionalnom radu u Triatlon klubu "Rival" najprije kao tajnik, a od 2018. godine i kao sportski direktor kluba. Njegovo iskustvo, entuzijazam, ideje, analitičnost i logika, neizmjerno su doprinijeli viziji i razvoju Triatlon kluba " Rival" kojem je posvetio veliki dio života.

Uz neosporni sportski milje koji je obiljžio Igora kao čovjeka postoje u njegovom svijetu i paralelni životi u obliku mnogih hobija.
Jedan od njih je i pasionirano bavljenje fotografijom. Njegova radoznalost, talent u tom mediju doveo ga je i do sudjelovanja na razlićitim fotografskim natječajima te osvajanjem priznanja, nagrada te izlaganja na različitim manifestacijama.

Snovi koje je sanjao otvorenih očiju o "svom" triatlon klubu, o riječkoj zimskoj ligi, o i u svojim fotografijama su najveće bogastvo koje je ostavio u nasljeđe svima nama.

I zato živjet će zauvjek duboko u nama koji smo ga osobno poznavali, voljeli i u svima onima koji su živjeli u virtualnim svjetovima zajedno s njim.
   
Zauvjek zajedno naš dragi Melezu.